Hoe werkt ons platform?

Domeinnamen verkopen

De basis van Tappaya.com is eenvoudig: verkopers voegen hun domeinen toe aan ons systeem, wij maken automatisch een professionele verkooppagina aan en kopers kunnen via die pagina een bod uitbrengen op de betreffende domeinen. Vind je het een goed bod? Deal closed!

Het te koop zetten van domeinnamen

Stap 1: Als verkoper maak je allereerst een gratis account aan (let op dat je de juiste gevens opgeeft, want e-mail en telefoonnummer worden geverifieerd!) en vervolgens voeg je jouw domeinnamen toe. Dat kan via het uploaden van een CSV-bestand, maar je kan ze ook simpelweg copy-pasten in een tekstveld. Op dat moment staan je namen bij ons in het systeem, maar zijn ze nog niet zichtbaar voor potentiële kopers. 

Stap 2: Bij de provider waar jouw domeinen zijn ondergebracht (de zgn 'registrar') geef je ons nameservers op (ns1.tappaya.com en ns2.tappaya.com). Dit is niets anders dan het verwijzen van jouw domeinnamen naar ons systeem. Voor de duidelijkheid: Wij kunnen op geen enkele wijze bij je domein komen en jij behoudt ten alle tijde de volledige controle over jouw domeinnamen.

Het instellen van onze nameservers is een verplichte stap in het gebruik van ons platform: op deze wijze kunnen wij vaststellen dat jij ook echt de eigenaar bent van de domeinnamen die je te koop aanbiedt. Bovendien is dit de enige wijze waarop wij een verkooppagina voor jou domeinnamen kunnen aanmaken.

Stap 3: Wij maken automatisch een professionele verkooppagina voor ieder van jouw domeinnamen aan. Voor een voorbeeld van deze pagina kijk je op www.tappaya.ventures. Jouw domein beheer je (prijs instellen, verwijderen etc) in jouw eigen Tappaya account. Daar vind je ook statistieken terug en alle ontvangen leads van potentiële kopers.

De pages worden direct aangemaakt en het SSL certificaat wordt ook gelijk aangevraagd, maar afhankelijk van o.a. de registry duurt het enkele uren tot een dag dat alle pages volledig operationeel zijn. De 'nameserver check' in je account (achter ieder domein) wordt automatisch uitgevoerd door ons systeem, maar indien genwenst kan je deze ook manueel activeren.

Een domeinnaam verkopen

Naast de verkooppagina die we voor je aanmaken, publiceren we jouw domeinnaam ook op Tappaya.com onder het aanbod 'domeinen te koop'. Potentiële kopers die terechtkomen op jouw domeinnaam (via Tappaya.com, via een zoekmachine of via een type-in) krijgen direct de verkooppagina te zien die voor ieder van jouw domeinen is aangemaakt. Op deze pagina staat een formulier waarmee een bericht kan worden verstuurd of een bieding kan worden uitgebracht. Uiteraard linken we ook naar Tappaya.com voor nadere informatie, zodat kopers wteen dat ze met een betrouwbare broker van doen hebben. Leads die op deze manier via jouw verkooppaginas binnenkomen, sturen we 1 op 1 direct aan jou door. Hier zitten wij niet tussen en wij filteren de reacties dus ook niet. 

Heb je een acceptabel bod ontvangen (al dan niet na een aantal onderhandelingsrondes :-), dan heb je vervolgens de optie om de transactie zelf uit te voeren of om ons in te schakelen voor de afhandeling via een veilige escrow service. In de praktijk zien wij dat vooral kopers (die vaak niet eerder met dit bijltje hebben gehakt) behoefte hebben aan een betrouwbare tussenpersoon die ze kunnen bellen en waarvan ze weten waar ze zijn gevestigd. Onze escrow service vraagt van ons het nodige handwerk en deze dienst is dan ook betaald. Per transactie rekenen wij een non-refundable vast bedrag, waar we jouw akkoord op vragen alvorens de transactie wordt opgezet. Bespreek met de koper wie de kosten draagt, of dat jullie ze delen, voordat je ons benaderd. Meer informatie over onze escrow service.